Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/agora-ancientcoins.com/public_html/classes/class.db.php on line 70
Agora

NL | EN

Bemiddeling Advies Aan- en Verkoop

Welkom bij Agora Antieke Munten

Agora Antieke Munten is de webshop van Agora Numismatiek.
Deze website is volledig gewijd aan antieke Griekse munten, Romeinse munten en Byzantijnse munten van hoge kwaliteit en zeldzaamheid. Ook kunt u hier links vinden naar andere interessante websites over antieke munten.

Van oudsher markeren munten belangrijke gebeurtenissen in de geschiedenis. Dit maakt munten een tastbaar overblijfsel van lang vervlogen tijden. Elke periode in de klassieke geschiedenis heeft zijn eigen charme voor een verzamelaar. Bij de Griekse munten gaat het vooral om de esthetische schoonheid, het vakmanschap van de kunstenaar en de zichtbare ontwikkeling van de kunst. De Romeinse munten geven inzicht in de politieke en sociaal-economische ontwikkelingen in het Romeinse Rijk en vertellen verhalen over de gebruiken en gewoonten van de Romeinen. De Byzantijnse munten vormen de brug van de klassieke wereld naar de middeleeuwen en een numismaat kan niet genoeg krijgen van de vragen die de meer dan duizend jaar muntslag van dit keizerrijk opwerpt.

Laat Agora Numismatiek u vergezellen en bijstaan met advies en informatie op deze interessante reis door de klassieke wereld.

Verzamelen
Bij het verzamelen van antieke munten van hoge kwaliteit en zeldzaamheid en het samenstellen van een collectie met culturele waarde gaat het niet alleen om de artistieke schoonheid en de staat van bewaring, maar ook om het onderlinge verband dat de munten binnen de verzameling hebben en hun historische betekenis.
Een met zorg en kennis opgebouwde verzameling van antieke munten geeft een beklijvend beeld van een periode uit de klassieke geschiedenis en heeft vele raakvlakken met onze huidige maatschappij. Hierdoor is een verzameling van antieke munten een bron van inspiratie, plezier en fascinatie voor zijn eigenaar.
Daar komt bij dat een verzameling van antieke munten waarbij kwaliteit gepaard gaat aan zeldzaamheid als investering een stabiele diversificatie van een beleggingsportefeuille kan vormen.

Al onze munten zijn zonder termijn gegarandeerd, gaan vergezeld van een certificaat van echtheid en hebben een duidelijke herkomst. Agora Numismatiek is corresponderend lid van het Verband der Deutschen Münzhändler en is tevens lid van het Koninklijk Nederlands Genootschap voor Munt- en Penningkunde.

Partners: