Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/agora-ancientcoins.com/public_html/classes/class.db.php on line 70
Agora

NL | EN

Bemiddeling Advies Aan- en Verkoop

Welkom bij Agora Ancient Coins

 

Agora Ancient Coins is de webshop van Agora Numismatiek.

Deze website is volledig gewijd aan antieke Griekse munten, Romeinse munten en Byzantijnse munten van hoge kwaliteit en zeldzaamheid. Ook kunt u hier links vinden naar andere interessante websites over antieke munten.

Van oudsher markeren munten belangrijke gebeurtenissen in de geschiedenis. Dit maakt munten een tastbaar overblijfsel van lang vervlogen tijden. Elke periode in de klassieke geschiedenis heeft zijn eigen charme voor een verzamelaar. Bij de Griekse munten gaat het vooral om de esthetische schoonheid, het vakmanschap van de kunstenaar en de zichtbare ontwikkeling van de kunst. De Romeinse munten geven inzicht in de politieke en sociaal-economische ontwikkelingen in het Romeinse Rijk en vertellen verhalen over de gebruiken en gewoonten van de Romeinen. De Byzantijnse munten vormen de brug van de klassieke wereld naar de middeleeuwen en een numismaat kan niet genoeg krijgen van de vragen die de meer dan duizend jaar muntslag van dit keizerrijk opwerpt.

 

Laat Agora Numismatiek u vergezellen en bijstaan met advies en informatie op deze interessante reis door de klassieke wereld.

 

Al onze munten zijn zonder termijn gegarandeerd, gaan vergezeld van een certificaat van echtheid en hebben een duidelijke herkomst. Agora Numismatiek is corresponderend lid van het Verband der Deutschen Münzhändler en is tevens lid van het Koninklijk Nederlands Genootschap voor Munt- en Penningkunde.

 

Verzamelen
Bij het verzamelen van antieke munten van hoge kwaliteit en zeldzaamheid en het samenstellen van een collectie met culturele waarde gaat het niet alleen om de artistieke schoonheid en de staat van bewaring, maar ook om het onderlinge verband dat de munten binnen de verzameling hebben en hun historische betekenis.
Een met zorg en kennis opgebouwde verzameling van antieke munten geeft een beklijvend beeld van een periode uit de klassieke geschiedenis en heeft vele raakvlakken met onze huidige maatschappij. Hierdoor is een verzameling van antieke munten een bron van inspiratie, plezier en fascinatie voor zijn eigenaar.

De vier waarden van het verzamelen van antieke munten

  • Culturele waarde – De wortels van de huidige westerse wereld liggen in het antieke Griekenland en Rome. Veel van de heden ten dage gebruikte symboliek en ideeën vinden hun oorsprong in deze beschavingen. Hierdoor hebben antieke munten door de eeuwen heen altijd een aantrekkingskracht gehad voor de rijken en machtigen. Sluit u aan bij deze traditie van verzamelaars en hun fascinatie voor ons erfgoed.
  • Historische waarde – Van de eerste democratie tot ver in de middeleeuwen, van Alexander de Grote tot Julius Caesar, munten werden altijd geslagen om belangrijke gebeurtenissen en prestaties te herdenken. Antieke munten zijn door de tijd naar ons overgeleverd om de geschiedenis te verkondigen en zij brengen een vervlogen wereld tot leven als niets anders.
  •  Artistieke waarde – In tegenstelling tot moderne munten zijn antieke munten ware artistieke meesterwerken. Geslagen in goud, zilver en brons werden de ontwerpen vaak gemaakt door artiesten die de grootste van hun tijd waren. Hoge reliëffen, gedurfde composities en ongelooflijk detail, antieke munten munten bieden ons een inkijk in de ontwikkeling van de kunst door de milennia heen.
  • Financiële waarde – Munten van hoge kwaliteit van over het algemeen niet goedkoop. En als investering moet men er geen snelle winsten van verwachten zoals in de huidige aandelenmarkten. Antieke munten zouden idealiter 20 jaar of meer in portefeuille gehouden moeten worden. Maar dan kan een zorgvuldig samengestelde collectie een goed dividend uitkeren. Daar komt bij dat een verzameling van antieke munten waarbij kwaliteit gepaard gaat aan zeldzaamheid als investering een stabiele diversificatie van een beleggingsportefeuille kan vormen. Het voordeel van antieke munten is de lage correlatie met andere markten. Zo kan een verzameling die kwaliteit aan zeldzaamheid paart een stabiele diversificatie in een effectenportefeuille vormen. Bovendien, in tegenstelling tot alternatieve investeringen zoals whiskey, dure wijnen, land etc., zijn er tientallen veilingen per jaar zodat het verkopen van een verzameling antieke munten nooit een probleem is.

Onze diensten

  • Verzamelings advies -  een collectie antieke munten samenstellen met de juiste balans tussen de vier bovengenoemde waarden is geen eenvoudige opgave. Agora Numismatiek assisteert een verzamelaar hierin door een collectie plan zodat de doelen van de verzamelaar behaald worden.
  • Vertegenwoordiging op veilingen – Doordat Agora Numismatiek de meeste veilingen van antieke munten bijwoont, sta ik u graag bij in het bieden tijdens deze veilingen. Voor een vergoeding van 5% van de hamerprijs bekijk ik de munten waarop u wilt bieden op locatie, verschaf ik u een conditierapport, adviseer ik u m.b.t. de te volgen biedstrategie en bied ik voor u in de veilingzaal. Met het algemeen gebruik van het internet wordt zeker dat laatste nogal eens onderschat. Het “lezen” van een veiling maakt meer dan eens het verschil tussen mislukking of succes. Aangezien Europese veilinghuizen handelaren vaak een kleine korting geven hoeven mijn diensten geen extra kosten voor u op te leveren.
  • Verkopen – Agora Numismatiek heeft een handelsvoorraad van hoge kwaliteit antieke munten die aan bovenstaande voorwaarden voldoen voor directe verkoop. Bezoek hiervoor alstublieft het collectiegedeelte van deze website. Indien u meer informatie wenst over een bepaalde munt of munten in het algemeen, kunt u mij altijd contact met mij opnemen.
  • Aankopen – Of het nu een enkele munt is of een complete verzameling, Agora Numismatiek is altijd geïnteresseerd in het aankopen van hoge kwaliteit antieke munten.
  • Taxatie – Agora Numismatiek bied een taxatie service voor individuele munten en hele collecties vrij van kosten. Echter, voor taxaties die erg tijdsintensief zijn of waarvoor veel gereisd moet worden, zal een redelijke tegemoetkoming van de klant worden gevraagd.

Partners: